Dienstverlening.

Het loopbaantraject beantwoordt vragen als: Hoe zit ik als persoon in elkaar? Hoe is mijn leven tot nu toe verlopen en ga ik deze lijn voortzetten? Wat verwacht ik van anderen en wat kunnen zij van mij verwachten. Waar ben ik nou goed in? Wat wil ik echt? Hoe ga ik mijn leven inrichten en welke rol speelt werk hierin?

In een outplacementtraject zijn de onderwerpen: Ik verlies mijn baan of ik wil iets anders gaan doen. Ga ik nog wel iets vinden? Hoe moet ik dat aanpakken? De basis hiervan is het loopbaantraject. Dit wordt gevolgd door sollicitatievaardigheden: curriculum vitae, schriftelijk solliciteren, netwerken, open solliciteren en sollicitatiegesprekken voeren. Vervolgens wordt er een actieplan gemaakt dat in werking wordt gezet.

Bij de cursus sollicitatievaardigheden zijn de kernvragen: Ik weet niet hoe ik moet solliciteren. Is mijn curriculum vitae nog actueel? Hoe schrijf je tegenwoordig een brief? Staan alle vacatures op internet? Hoe moet ik een netwerk opbouwen en open solliciteren? Hoe verloopt een sollicitatiegesprek? Wat moet ik doen om mij goed te presenteren? Hierbij kan een “live” oefengesprek met een ervaren personeelsfunctionaris gedaan worden.

De teamtraining is gericht op onderwerpen als: Waar zijn wij als individu goed in? Hoe komen deze kwaliteiten in ons team tot zijn recht? Waar zijn wij als team goed in? Hoe communiceren wij in ons team? Op wat voor manier kunnen wij onszelf en ons team verbeteren?

Tijdens de mobiliteitstraining komen onderwerpen aan de orde als:. Hoe ga ik om met veranderingen? Wat zijn mijn mogelijkheden? Wat wil ik? Hoe ga ik dat realiseren? Waar kan ik mijzelf in dit proces optimaliseren?

Bij persoonlijke coaching is er ruimte voor levensvragen: Wat heeft mij gemaakt tot wie ik ben? Hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit vergroten? Op wat voor manier kan mijn bedoelingen duidelijker maken?

De hiervoor beschreven trajecten zijn breed gesteld. Het spreekt voor zich dat het programma in samenspraak op maat wordt gemaakt voor de betreffende vraag.

Informeer naar een vrijblijvend en kostenloos oriënterend gesprek: contact

Ons motto: “Maak iets van je leven!”
>Contact    >Links    >Achtergrond informatie